In need of some polish

The razzle dazzle of life

spö straff? januari 12, 2010

Filed under: Uncategorized — Jennifer @ 5:21 e m
Tags: , ,

Läste precis en kort notis på aftonbladet om en man som tycker att vi borde ha piskning som valmöjlighet till fängelsestraff för förbrytare. Läs här.  Jag har svårt att tro att han verkligen tror att det här skulle vara genomförbart men det är en kontroversiell åsikt och kan nog väcka mycket åsikter.

Även om jag inte håller med om hans resonemang så tycker jag ändå att det är roligt att resonera över olika ställningstaganden och vilka följder en sådan lagstiftning skulle få. Varför skulle förbrytaren få ett val? som någon hade kommenterat artiklen, ska man då presentera en hel meny med olika valmöjligheter? Hur många piskrapp skulle livstids fängelse motsvara? Eller en brutal våldtäkt?  Skulle man kunna återgå till medeltida straffmetoder? Jag är emot dödsstraff av många anledningar och jag kan även tycka att amerikanernas sätt att hänga ut förbrytare med foto och liknande kan gå till en överdrift. Vad tycker ni?

En snabb sökning på Wikipedia visade att där fanns långt fler ”dödsstraff” eller avrättningsmetoder som jag inte kände till liksom bestraffningsmetoder.

Kvällen ägnas åt bakning  än så länge och senare blir det att bänka sig framför tvn och SYTYCD som ska kicka igång på riktigt ikväll!  Mitt soundtrack idag är samma som i söndags, Pete bonanza!;)

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s